Catalina
Comuna Catalina se aşeaza langa oraşul Targu Secuiesc din partea dreapta al raului Negru. Comuna a fost denumit despre patronul biserica medievala Sfanta Catalina.

Zabala
Zabala este un sat in partea de est a judetului Covasna, in Depresiunea Targu Secuiesc. Resedinta comunei Zabala.
Numele Comunei vine din substantivul Zabla.

Ojdula
Ojdula este un sat in partea de est a judetului Covasna la poalele vestice ale muntilor Vrancei.
Dupa explicaţia tradiţiei populara comuna a fost denumit, dupa numele moşiei unui Secui.

Ghelinta
Ghelinta este o comuna din judetul Covasna. Cuprinde 2 sate: Ghelinta (resedinta) si Harale, satul dogarilor. in trecut, pe teritoriul comunei se exploata petrol.
Numele Comunei vine din cuvantul Coloana.

Turia
Localitatea Turia este situata pe valea paraului cu acelasi nume, la o altitudine de 595 m. in partea anterioara a muntilor Bodoc, Ciomat si Turiei, pe drumul judetean 113, Targu Secuiesc – Bixad.

Cernat
Cernat este o comuna in judetul Covasna. Cuprinde 3 sate: Cernat (resedinta), Albis, Icafalau.

Sanzieni
Sanzieni este un sat in Depresiunea Targu Secuiesc, pe valea Casinului. Este resedinta comunei Sanzieni.
Activitatea de baza a locuitorilor acestui sat este agricultura (cultivarea cartofului si cerealelor) si cresterea animalelor. Un rol important in economia acestei localitati il au si exploatarea si prelucrarea primara a lemnului, moraritul, panificatia si comertul.

Poian
Localitatea Poian este situata in partea nord-estica a judetului, la poalele Muntilor Bodoc, pe Drumul Judetean 114, Targu Secuiesc-Lemnia.
Activitatea de baza a acestei localitati este agricultura (cultivarea cerealelor, cartofului), cresterea animalelor dar si cioplitul pietrei, o indeletnicire mai veche a mesterilor locali.

Bretcu
Bretcu este un sat in partea de est a judetului Covasna, in Depresiunea Targu Secuiesc, pe valea omonima. Apartine de comuna Bretcu.
Economia localitatii se bazeaza pe industria de confectii, industria de exploatare si prelucrarea primara a lemnului, pe activitatea comerciala, dar si pe agricultura si cresterea animalelor.

Lemnia
Localitatea Lemnia este situata in nordul judetului, pe cursul inferior al paraului cu acelasi nume, in partea sudica a Muntilor Nemira, pe DN11, Brasov – Targu Secuiesc – Bacau.
Economia localitatii se axeaza pe industria de confectii, industria alimentara (abator de prelucrare a carnii), exploatarea si prelucrarea primara a lemnului dar in principal pe agricultura si cresterea animalelor.

Mereni
Mereni este o comuna in judetul Covasna. S-a desprins in 2004 din comuna Lemnia. Cuprinde 2 sate: Mereni (resedinta) si Lutoasa.

Estelnic
Estelnic este o aşezare care se situeaza in partea nord-estica al fostului scaun secuiesc „Kezdi” şi al judeţului Covasna de azi, la poalele Carpaţilor Orientali, partea de jos intinzandu-se intr-o campie joasa, iar cea de sus intr-o vale paduroasa ingusta.